Scoutdräkten och märkesplacering

Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.
Under varje termin gör vi i kåren en gemensam beställning av skjortor. Går även då att beställa ett baspaket med märken och halsduk.
Lapp för skjortbeställning finns längst ner på sidan.

Bevis- och intressemärken får man när man genomfört grunderna för just ett märke.

Märkesplacering

Här nedan för finns bilder som visar hur märkena ska sitta på scoutskjortorna.

Höger arm                                             Vänster arm